Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" atgriezīsies autosportā ar diviem modeļiem – rallijam sagatavoto mazo "Adam" un izturības sacīkstēm pielāgoto "Astra OPC". Abi sporta automobiļi sacīkstēs debitēs nākamgad.

Atbilstoši FIA R2 klases prasībām sagatavotais "Opel Adam" piedalīsies "ADAC Rally Masters" sacensībās, kur cīnīsies par "ADAC Opel Rally Cup" kausu. Pilotiem paredzētas naudas balvas, kuru apmērs pagaidām netiek atklāts, tomēr baumots tiek pat par sešciparu skaitļiem.

Pēc provizoriskas informācijas, ar 145 zirgspēku jaudīgo 1,6-litru benzīna dzinēju aprīkotais rallija "Opel Adam" maksās 26 tūkstošus eiro.

Savukārt izturības sacīkstēm pielāgotais "Opel Astra OPC" paredzēts Vācijas tirgum. Ar šo spēkratu, kas izgatavots atbilstoši "VLN Endurance Championship" prasībām, plānots piedalīties 24 stundu izturības sacīkstēs Nirburgringā.

Atgādinām, ka "Opel" ziedu laiki motoru sportā bija pagājušā gadsimta 70. gados rallijā. 1974. gadā ar "Ascona A" tika izcīnīts Eiropas čempiona tituls, bet 1979. gadā šis tituls tika iegūts ar "Ascona B" modeli, bet 1982. gadā – ar "Ascona 400". Viens no jaunākajiem "Opel" sasniegumiem auto sportā bija 2003. gadā, ar "Astra V8" kupeju izcīnot uzvaru 24 stundu sacensībās Nirburgringā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!