Foto: Shutterstock
Itālijas Konkurences komisija trešdien paziņoja, ka piemērojusi 678 miljonu eiro naudassodu vairākiem autoražotājiem, tostarp BMW, "FIAT-Chrysler", "Ford" un "Toyota", kā arī finansēšanas organizācijām par automašīnu iegādes finansēšanas karteļa organizēšanu.

Autobūves uzņēmumi un finansēšanas organizācijas, kas klientiem piedāvā finansējumu automašīnu iegādēm, bija izveidojušas karteli no 2003. gada līdz 2017. gadam, norāda komisija.

Kartelī darbojušies arī autobūvnieki "General Motors", PSA, "Renault", "Volkswagen", banka "Santander", kā arī Itālijas kreditēšanas organizāciju asociācija "Assofin" un līzinga devēju asociācija "Assilea".

Komisija skaidro, ka šie uzņēmumi un asociācijas laika periodā no 2003. gada līdz 2017. gadam bija noslēguši pret konkurenci vērstu vienošanos, lai ar finansēšanas pasākumiem ietekmētu konkurenci automašīnu tirgū.

Vācijas "Daimler" un tā struktūrvienība "Mercedes-Benz Financial Services Italia" sniedza informācija par šo karteli, tāpēc saņēma pilnīgu imunitāti, vēsta komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!