Foto: Publicitātes foto

Godalgoto "Pasaules gada auto 2021" titulu ieguvis "Volkswagen" (VW) jaunais, pilnībā elektriskais "ID.4" modelis. Pirmais zīmola pilnībā elektriskais apvidus auto ticis galā ar sīvo konkurenci starptautiskajā "Pasaules gada auto" konkursā, kur uzvarētāju noteica 93 starptautiski auto nozares žurnālisti no 28 valstīm, balsojot par labākajām inovācijām pasaules tirgū.

Fināla balsojumā "VW ID.4" ar kopumā 798 ballēm izdevās pārspēt mazo elektromobili "Honda e" (742) un jaunās paaudzes "Toyota Yaris" hečbeku (732).

Žūrija atzinīgi novērtējusi "VW ID.4", jo auto nerada videi kaitīgos izmešus, kā arī automobiļa inovatīvās funkcijas. Piemēram, inovatīvais paplašinātās realitātes acs līmeņa displejs. Tas uz vējstikla spēj projicēt svarīgu informāciju, tostarp navigācijas sistēmas virziena bultas. Autovadītājs šo informāciju redz kā trīsdimensionālu attēlu, kas šķietami atrodas trīs līdz desmit metrus priekšā automobilim. Kad aktivizēta adaptīvā kruīza kontrole (ACC) vai "Travel Assist", "ID.4" priekšā braucošais automobilis acs līmeņa displejā tiek izgaismots pie noteikta ātruma, lai autovadītājs spētu ievērot nepieciešamo distanci.

"Pasaules gada auto" konkursā tika noteikti uzvarētāji arī atsevišķās nominācijās. Par gada "premium" auto tika atzīta "Mercedes-Benz" S-klase, par labāko pilsētas auto tika atzīts "Honda e", bet par sportiskāko – "Porsche 911 Turbo". Savukārt dizaina balvu saņēma jaunais "Land Rover Defender".

Pērn par "Pasaules gada auto" tika atzīts "Kia Telluride". Iepriekšējo reizi VW laurus "Pasaules gada auto" konkursā plūca 2013. gadā ar septītās paaudzes "Golf" modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!