Foto: Publicitātes foto
Konkursa pasaules Gada auto ("World Car of the Year") organizatori nosaukuši šī gada galvenā titula ieguvēju – KIA lielāko un greznāko apvidus automobili "Telluride", kas ārvalstu presē jau nodēvēts par "dienvidkorejiešu Bentley Bentayga". Fināla trijnieku noslēdz divi "Mazda" modeļi – "CX-30" un "Mazda3".

KIA un "Mazda" laurus plūca arī pasaules Gada auto atsevišķajās nominācijās, piemēram, pilsētas auto nominācijā par labāko tika atzīts "KIA Soul EV", bet "Mazda3" ieguva balvu par labāko dizainu. Savukārt "Porsche Taycan" ieguva uzreiz divas balvas – kā labākais "premium" segmenta automobilis un kā sportiskākais pasaules Gada auto pretendents.

Lai arī "KIA Telluride" ieguvis pasaules Gada auto galveno titulu, šis septiņvietīgais, vairāk nekā piecus metrus garais apvidus automobilis nav nopērkams visā pasaulē, bet gan tikai ASV. Tur dienvidkorejieši ar šo modeli konkurē ar tādiem šī segmenta grandiem, kā "Volkswagen Atlas", "Honda Pilot", "Chevrolet Traverse" un "Ford Explorer".

"KIA Telluride" ir aprīkots ar 295 zirgspēku jaudīgu 3,8 litru sešcilindru atmosfērisko benzīna dzinēju, kas sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Standarta versijā masīvais apvidnieks ir tikai ar priekšējo riteņu piedziņu, bet pilnpiedziņas opcija ir par papildu samaksu.

Sākotnēji "World Car of the Year 2020" rezultātus bija plānots paziņot Ņujorkas starptautiskajā autoizstādē, bet tā, tāpat kā Ženēvas un Pekinas autoizstāde, tika atcelta Covid-19 pandēmijas dēļ.

Pasaules Gada auto konkurss tiek rīkots jau 16. gadu, un tā žūrijā ir 82 autožurnālisti no 24 pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!