Foto: LETA

Pēc apdrošināšanas sabiedrības "BTA" apkopotajiem datiem piektdien, 18. septembrī, rīta agrumā ir pieteiktas jau 30 atlīdzību lietas, kuru kopējā summa pārsniegs 100 000 eiro. Visvairāk stiprajā vējā nodarīti zaudējumi automašīnām un nekustamajiem īpašumiem.

Bojāti vairāki desmiti transportlīdzekļu, kuru īpašniekiem zaudējumus radījuši lielākoties vēja nogāzti koki un koku zari. Taču ir fiksēts negadījums, ka automašīna cietusi lielveikala stāvvietā, kad no veikala ratiņu novietnes atdalījies liels plastmasas gabals un uzkritis uz automašīnas.

Vienā gadījumā uz automašīnas uzkritis koks, kura stumbrs ir 60 cm diametrā, sabojājot lielu daļu no transportlīdzekļa. Savukārt citā gadījumā automašīnai brauciena laikā uzkritis koks, bojājot tās priekšējo daļu. Cietušo šajā negadījumā nav.

"Mēs vienmēr aicinām klientus izvērtēt automašīnu novietošanas vietas, ja sinoptiķi laika ziņās vēsta par spēcīga vēja tuvošanos. It īpaši tas ir šajā gada periodā, kad sākas pirmās vētras. Turklāt ierasts, ka Rīgā šādas vētras retāk nodara ievērojamus postījumus, bet šis bija izņēmums vēja virziena dēļ. Prognozējam, ka šie ir tikai pirmie gadījumi un visas dienas garumā turpināsim saņemt vēl vairāk atlīdzību pieteikumu," komentē "BTA" apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!