Foto: Publicitātes foto

"Lada Niva Legend" jeb klasiskā, vairāk nekā 40 gadus ražošanā esošā "ņiva" atgriežas Lielbritānijas tirgū. Tas noticis, pateicoties "Brexit", jo Lielbritānijai pēc izstāšanās no Eiropas Savienības mainījušies ievedmuitas noteikumi, kas vairs neliedz ieviest automobiļus, kas neatbilst stingrajām "Euro 6" ekoloģiskajām normām.

Klasisko "Lada Niva" apvidus automobiļus Lielbritānijas tirgū pārstāvēs uzņēmums "Blackheath Developments", kas jau ievedis un tirdzniecībai sertificējis divus "Lada Niva Legend" modeļus – trīsdurvju modifikāciju un komercauto versiju bez otrās rindas sēdekļa.

Lielbritānijas tirgū "Lada Niva Legend" maksās no 14 900 sterliņu mārciņām jeb 17 140 eiro. Salīdzinājumam: Krievijā trīsdurvju "ņiva" visgreznākajā versijā "Black" maksā vairāk nekā divkārt lētāk – 693 tūkstošus rubļu jeb 7638 eiro.

Šobrīd Lielbritānijas tirgū "Lada Niva Legend" būtībā nav tiešo konkurentu – "Suzuki Jimny" tajā vairs nav pieejams, kas maksāja 16 tūkstošus mārciņu (18 410 eiro). Nākamais lētākais pilnpiedziņas apvidus auto ir "Suzuki Vitara", kas maksā no 19 tūkstošiem mārciņu (21 862 eiro).

Vairāk nekā 40 gadus ražošanā bez būtiskām izmaiņām esošā "Lada Niva Legend" joprojām tiek komplektēta ar 80 zirgspēku jaudīgu 1,7 litru benzīna dzinēju, piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu un pastāvīgo pilnpiedziņu.

Atgādinām, ka līdz ar "GM-AvtoVAZ" kopuzņēmuma izveidi 2001. gadā "Niva" preču zīme nonāca tā rīcībā. Šī iemesla dēļ klasiskās, 1977. gadā debitējušās "ņivas" "AvtoVAZ" tirgoja ar "Lada 4x4" nosaukumu, bet pēc "Niva" preču zīmes atgūšanas – "Lada Niva Legend". "AvtoVAZ" klasisko "ņivu" sola ražot vēl līdz 2026. gadam, kad šim modelim apritēs 49 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!