Motocikla ķivere ir vieta, kur glabājas jūsu galva un smadzenes, uzsver LNT raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots savā jaunākajā sižetā. Tieši tādēļ svarīgi ir izvēlēties piemērotāko ķiveri, kura atbilst arī motocikla tipam.

Timrots neiesaka pirkt ķiveri internetā, vienkārši apskatot bildītes un noklišķinot it kā uz atbilstošo izmēru – ķivere pirms iegādes ir jāizmēģina, vai tā nespiež. Izmēģinot ķiveri, tā jāuzliek galvā un galva jāpakrata –, ja ķivere kratās reizē ar galvu un nespiež, tā der! Ja ķivere "brīvi peld atsevišķi" un ļurkājas pati par sevi, nekā laba tur nebūs.

Nākamā lieta, kurai jāpievērš uzmanība, izvēloties ķiveri, ir aizdare – ir vienkāršākas (ērtākas) un attiecīgi mazāk drošas un ir drošas, bet grūtāk lietojamas. Pēc tam, pērkot motocikla ķiveri, ir jāizdomā, vai vajag tādu, kur sejas daļa ir atklāta vai slēgta.

Timrots neiesaka pirkt ķiveri ar tonēto vai spoguļa stiklu. Ja tomēr tādu izvēlas, tad svarīgi, lai tai komplektā nāktu arī pilnīgi caurspīdīgais stikls, jo kādreiz var neplānoti sanākt aizkavēties līdz diennakts tumšākam laikam un tad ar tonēto stiklu būs grūti vai pat neiespējami braukt, jo redzamība ir nekāda. Ir ķiveres ar caurspīdīgo stiklu, kuram ar vienu slēdža kustību ir izbīdāmas tādas kā saulesbrilles.

Ķivere ir vissvarīgākais motociklista ekipējums, uzsver Timrots, jo ar norautu roku vai kāju varat turpināt nest kādu labumu sabiedrībai, bet ar izšķaidītām smadzenēm nekas nesanāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!