Foto: Publicitātes foto

No 22. līdz 25. septembrim Baltijas valstīs ciemosies Romas katoļu baznīcas vadītājs pāvests Francisks. Katrā vizītes valstī viņam tiek piešķirta automašīna, kas atspoguļotu viņa galvenās vērtības – vienkāršību un mērenību. Izņēmums nav arī Baltijas valstis – šeit pāvests ceļos ar "Fiat Tipo" automašīnu.

Lietuvā, Latvijā un Igaunijā pāvesta Franciska automašīna būs "FIAT Tipo", kuras bāzes cena ir no 13 tūkstošiem eiro. FIAT pārstāvis gan neprecizē, kuru no "Tipo" modifikācijām izmantos pāvests, bet preses paziņojuma pielikumā ir "FIAT Tipo" piecdurvju hečbeka fotogrāfijas. Atgādinām, ka vēl šis modelis pieejams sedana un universāļa izpildījumā.

"Pāvests Francisks demonstrē vienkāršumu, godbijību, šīs vērtības tiek ievērotas arī tad, kad viņa pārstāvji izvēlas naktsmītnes, automašīnas, ēdināšanas vietas. Savu vizīšu laikā dažādās valstīs viņš bieži tiek pārvadāts ar itāliešu FIAT automašīnām, kuras piešķir attiecīgajās valstīs esošās pārstāvniecības. Šīs automašīnas lieliski iemieso ikdienas modeli – ir vienkāršas, kvalitatīvas un pieejamas sabiedrībai," stāsta Laurīns Sivilevičus, FIAT izplatītāja "Modus Group" automašīnu biznesa vadītājs.

Pāvesta vizītes laikā lietotās automašīnas vēlāk parasti tiek nodotas izsolē, bet savāktie līdzekļi tiek veltīti labdarībai. Tie ir ļoti pieprasīti modeļi – piemēram, 2016. gadā vizītes Filadelfijā laikā lietotais "FIAT 500L" modelis vēlāk izsolē tika pārdots par 82 tūkstošiem ASV dolāru. Jauns tāds modelis ASV maksā četras vai piecas reizes mazāk.

Pagājušajā gadā "Lamborghini" speciāli Vatikāna vadītājam radīja un uzdāvināja īpašu sporta "Huracan". Tiesa, pāvests pie tās stūres tā arī nepiesēdās – automašīna tika pārdota "Sotheby's" izsolē par 715 tūkstošiem eiro. Tas ir par 4 reizēm vairāk, nekā sākotnējā "Huracan" cena, kas sasniedz aptuveni 180 tūkstošus eiro. Lielākā daļa no summas, kas tika iegūta par automašīnu, tika veltīta ISIS izpostītas Irākas pilsētas Ninīvijas atjaunošanai, atlikusī daļa – citām labdarības organizācijām.

Latvijā un Igaunijā pontifika vizīte ilgs pa vienai dienai – viņš apmeklēs svarīgākos reliģiskos objektus Rīgā un Tallinā, apmeklēs svētos dievkalpojumus un satiksies ar ticīgajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!