Foto: Publicitātes foto
Gaidīšanas rinda uz 5007 zirgspēku jaudīgo arābu superauto "Devel Sixteen", kas maksā no 1,6 miljoniem ASV dolāru (1,4 miljoniem eiro), ir divi gadi. Turklāt autoražotāja vadība rūpīgi atlasa klientus, un naudas esamība negarantē iespēju iegādāties šo spēkratu.

"Devel Motors" kompānijas prezidents Madžids Al-Atars intervijā izdevumam "Cool Hunting" apgalvo, ka Apvienotajos Arābu Emirātos, kur atrodas kompānijas ģenerālmītne, ir ļoti grūti izcelties, jo valstī ir visdažādākie superauto. Tomēr brāļiem Al-Atariem ir izdevies radīt unikālu superauto, kas aprīkots ar 12,3 litru V16 motoru no dragstera un kas iegūs pielaidi koplietošanas ceļiem.

5007 zirgspēku jaudīgo dzinēju izstrādājusi kompānija "Steve Morris Engines". Tā maksimālais griezes moments ir 4771 ņūtonmetrs. Ar šo spēka agregātu "Devel Sixteen" superauto no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 1,8 sekundēs un maksimāli sasniegšot 515 km/h.

"Devel Sixteen" superauto tirdzniecībā kompānija ievēro principu "nevis klients izvēlas automašīnu, bet automašīna izvēlas klientu". Ņemot vērā spēkrata milzīgo jaudu, pircējam ir jāsaprot, kā tikt ar to galā uz ceļa.

Pagaidām gan "Devel Sixteen" superauto ir vēl pirmsražošanas prototipa stadijā. Novembrī projektu pameta tehnoloģiskais partneris "Manufattura Automobili Torino". Tādēļ šobrīd arābu superauto izstrādātājs nevar pabeigt dzinēja dzesēšanas sistēmu, kā arī pagaidām nezina, kā noturēt automobili uz ceļa ātrumā virs 480 km/h.

Gadā plānots izgatavot tikai septiņus šī modeļa eksemplārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!