Foto: F64
Valsts akciju sabiedrība "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ir pabeigusi bedru masveida remontu uz asfalta seguma valsts autoceļiem. Saremontēto bedru apjoms ik gadu samazinās, un šogad tas ir 237 236 m2. Salīdzinot ar 2008. gadu, bedru apjoms kopumā ir sarucis divkārtīgi.

Saremontēto bedru apjoma samazinājums skaidrojams ar iepriekšējos gados veiktajiem intensīvajiem būvniecības un rekonstrukcijas darbiem uz asfaltētajiem valsts autoceļiem, kas ir būtiski uzlabojis melnā seguma autoceļu kvalitāti.

Uz asfaltētajiem autoceļiem bedres veidojās dažādu iemeslu dēļ, galvenokārt tās veidojas uz novecojušiem autoceļu segumiem, kuru asfalta vecums jau ir 30 un vairāk gadu, kā arī to ietekmē satiksmes intensitāte, laika apstākļi, nokrišņu daudzums. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek labotas visa gada garumā.

LAU aicina informēt par ceļu stāvokli VAS "Latvijas Valsts ceļi" satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9 092 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!