Foto: DELFI
Aizvadītajā gadā spoguļu zādzību skaits ir būtiski pieaudzis, un kopumā pērn tika nozagti 3 143 auto spoguļi, kas ir par 24,3% vairāk nekā 2013. gadā, liecina uzņēmuma "Autonams" apkopotie dati.

Apzagtāko automašīnu marku topa augšgalā joprojām pārliecinošs līderis ir BMW markas auto. Lielas izmaiņas vērojamas "Volkswagen" markas auto statistikā, kuru apzagto auto skaits ir gandrīz dubultojies un no topa astotās vietas ierindojas piektajā, nomainot "Toyota" markas auto.

2014. gadā novērota tendence, ka auto spoguļu zagļi sākuši vairāk iecienīt apvidus auto modeļus – "BMW X5", "Lexus RX", "BMW X6", "Porsche Cayenne" un "Mercedes-Benz ML" modeļu auto.

"Mūsu apkopotie dati liecina, ka autovadītājiem ir jāpievērš papildu uzmanība ne tikai saviem auto, bet arī to viegli pieejamajām detaļām – spoguļiem. Lai savas automašīnas spoguļus zagļu acīs padarītu mazāk vērtīgus, iesakām spoguļus marķēt. Marķētus spoguļus ir grūtāk realizēt, jo tos var pierādīt kā zagtus, līdz ar to draud kriminālatbildība," norāda Edvīns Panders, "Autonams" valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!