Foto: DELFI

Šī gada pirmajā pusgadā apdrošinātājiem pieteikti 15 172 ceļu satiksmes negadījumi (CSNg), liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistika. No tiem 68,10% fiksēti ar saskaņoto paziņojumu. No visiem CSNg, kas fiksēti ar saskaņoto paziņojumu, 11% aizpildīti elektroniski "LTAB OCTA" mobilajā lietotnē.

LTAB izstrādāja un ieviesa Mobilā Saskaņotā Paziņojuma (MSP) funkciju lietotnē "LTAB OCTA" 2019. gadā. Funkcija ļauj aizpildīt saskaņotā paziņojuma veidlapu elektroniski jebkurā viedierīcē, un, pateicoties lietotāja autorizācijas iespējām, šāds elektroniski aizpildīts saskaņotais paziņojums, ir līdzvērtīgs dokuments tā drukātajai versijai.

"LTAB ir ieguldījis daudz darba, lai MSP funkciju padarītu maksimāli ērtu un vienkārši lietojamu, turklāt turpina un turpinās to pilnveidot arī turpmāk," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka līdz šim straujāku MSP popularitāti autovadītāju vidū galvenokārt kavējis tas, ka joprojām ne visi lieto viedtelefonus, kā arī lietotāja autorizācijas rīkus.

LTAB valdes priekšsēdētājs aicina autovadītājus vairāk izmantot saskaņotos paziņojumus, tajā skaitā MSP, fiksējot CSNg apstākļus: "Lietojot saskaņoto paziņojumu, tiek ieekonomēts laiks, kas citkārt jāpatērē, gaidot policijas ierašanos, netiek radīti papildus sastrēgumi, turklāt jāatzīmē, ka par negadījumiem, kuru fiksēšanai tiek izmantot saskaņotais paziņojums, apdrošināšanas atlīdzība tiek izmaksāta ātrāk."

Informācija par mobilo saskaņoto paziņojumu un tā aizpildīšanu atrodama, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!