Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes sportiskā automobiļa "Toyota GR Supra" pirmais sērijveida eksemplārs "Barrett-Jackson" izsolē pārdots par 2,1 miljonu ASV dolāru – 42 reizes dārgāk nekā tā standarta cena (49 990 dolāru).

Izsolē gūtos līdzekļus "Toyota" pārskaitīs ASV Kardiologu asociācijai un Boba Budrafa fondam, kas palīdz cietušajiem 2011. gada 11. septembra teroraktā.

"Toyota GR Supra" pirmais eksemplārs ieguvis "Global #1" versijas nosaukumu un šasijas (VIN) numurs noslēdzas ar skaitli "20201", kas norāda modeļa gadu un kārtas skaitli sērijā.

Par pamatu "Global #1" modifikācijai izmantota "Launch Edition" versija, kas ASV tirgū būs pieejama 1500 vienībās. No tās "Global #1" atšķiras tikai ar matēti pelēku "Phantom Matte" virsbūves krāsojumu.

Izsoles uzvarētājs, neskaitot pašu automobili, iegūs arī sacīkšu kombinezonu un divas VIP biļetes uz "Toyota Owners 400" sacīkstēm, kurās varēs izbraukt drošības automobilim pie stūres, kā arī pavizināties vairākus trases apļus NASCAR sacīkšu bolīdā.

Jau rakstījām, ka jaunā "Toyota GR Supra" debitēja pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē. Jaunais automobilis ir izstrādāts sadarbībā ar BMW, kas šo platformu un 340 ZS jaudīgo trīslitru sešcilindru motoru izmanto jaunās paaudzes "Z4" modelim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!