Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ "Volvo Trucks" piegādāja klientiem pirmos pilnībā elektriskos transportlīdzekļus – atkritumu vedēju atkritumu pārstrādes uzņēmumam "Renova" un piegādes kravas automašīnu loģistikas uzņēmumam "DB Schenker", kā arī tā pārvadājumu partnerim Zviedrijā "TGM".

"Volvo FL Electric" kravas automašīnas ir daļa no pirmsražošanas sērijas, kas izstrādāta sadarbībā ar īpaši izvēlētiem klientiem. "Volvo FL Electric" un tā jaudīgākā radniecīgā modeļa "Volvo FL Electric" sērijveida ražošana sāksies 2019. gada otrajā pusē ar ierobežotu skaitu kravas automašīnu Eiropas tirgum.

Tā kā šo automašīnu motors nerada troksni un nav arī izplūdes gāzu radīto izmešu, autovadītājiem tiek nodrošināti labāki darba apstākļi, bet pilsētvide ir klusāka un tīrāka.

"Ciešā sadarbība ar autovadītājiem un klientiem ir ļāvusi mums īsā laikā izstrādāt elektrificētus transporta risinājumus, kas atbilst augstām veiktspējas, braukšanas attāluma, kravu pārvadājumu un ekspluatācijas prasībām," saka Rodžers Alms, "Volvo Trucks" prezidents.

Autovadītājiem, kuri ikdienā brauks pie elektriskās kravas automašīnas stūres, apmācību ietvaros bija iespēja pirms nodošanas klientiem to izmēģināt. "Autovadītājus īpaši patīkami pārsteidza dinamiskais spēka pārvads, kas nodrošina ātru un vienmērīgu paātrinājumu un zemu trokšņa līmeni," piebilst Rodžers Alms.

"Mēs turpināsim attīstīt savu elektrificēto modeļu klāstu. Vienlaikus mēs nemitīgi samazinām ar dīzeļdegvielu un gāzi darbināmo kravas automašīnu ietekmi uz apkārtējo vidi un klimatu, galvenokārt izmantojot energoefektīvus spēka pārvadus," saka "Volvo Trucks" prezidents.

"Volvo FL Electric" un "Volvo FE Electric" kravas automašīnas ir izstrādātas piegādes, atkritumu apsaimniekošanas un citām pilsētas transporta vajadzībām. "Volvo FL Electric" pilnā masa ir 16 tonnas, bet "Volvo FE Electric" – 27 tonnas.

"Volvo FL Electric" ir 185 kW (248 ZS) elektromotors ar 130 kW (174 ZS) nepārtrauktu jaudu un divu ātrumu pārnesumkārba. Elektromotora maksimālais griezes moments ir 425 Nm. Elektriskajam kravas vilcējam ir akumulatoru komplekts ar 100 līdz 300 kWh ietilpību, ļaujot nobraukt līdz pat 300 km distanci bez atkārtotas akumulatoru uzlādes.

Jaunais "Volvo FE Electric" ir aprīkots ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda sasniedz 370 kW (496 ZS), bet griezes moments – 850 ņūtonmetru. Enerģiju nodrošina 300 kWh litija jonu akumulators, kas ļauj bez atkārtotas uzlādes nobraukt līdz 200 kilometru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!