Foto: Publicitātes foto

No 25. līdz 27. septembrim Ķīpsalā notiks starptautiskās autoindustrijas izstādes "Auto 2020" speciālizlaidums. Izstādes ietvaros zīmols "Volkswagen" (VW) iepazīstinās ar jauno, simtprocentīgi elektrisko un oglekļa neitrālo "ID.3 1st Edition" automašīnu. Šī būs pirmā reize, kad Latvijā "ID.3" modelis ir pieejams plašākai apskatei.

Papildu "ID.3" modelim izstādes ietvaros būs iespējams apskatīt plašu VW modeļu klāstu, tostarp jauno "Tiguan" un astotās paaudzes "Golf".

"ID.3 1st" ekskluzīvais modelis ir aprīkots ar 58 kWh akumulatoru ar vienas uzlādes nobraukuma distanci līdz 420 km (WLTP). Tā elektromotors nodrošina 150 kW (204 ZS) un nodrošina maksimālo griezes momentu 310 Nm. Visiem "ID.3" akumulatoriem ir astoņu gadu jeb 160 000 km rūpnīcas garantija.

Jau pamata "ID.3 1st" versija ir bagātīgi aprīkota, tai skaitā ar priekšējo sēdekļu un stūresrata apsildi, ātru uzlādi ar 100 kW līdzstrāvu (DC) vai 11 kW maiņstrāvu, dabisko balss vadību un "ID. Light" – "inteliģento" sistēmu, kas vizuāli komunicē ar vadītāju un palīdz braukšanas procesā, kā arī navigācijas izmantošanā. Papildus tam "ID.3 1st" ir vieds palīgs uz ceļa, jo jau standarta aprīkojumā ir pieejama adaptīvā kruīza kontrole (ACC), joslas saglabāšanas asistents, frontālās sadursmes brīdinājuma asistents, parkošanās distances kontrole un dinamiskā ceļazīmju atpazīšanas sistēma.

Izstādes ietvaros VW iepazīstinās tieši ar "ID.3 1st Plus" versiju, kas papildus jaudīgai pamata komplektācijai ir aprīkota ar atpakaļskata kameru, bezatslēgas piekļuves un dzinēja startēšanas sistēmu "Keyless Advanced", "Matrix LED" priekšējiem lukturiem un aizmugurējiem LED lukturiem ar dinamisko pagrieziena signālu, kā arī daudzām citām jaudīgām funkcijām.

Kā ziņots iepriekš, ekskluzīvie "ID.3 1st" automobiļi, kas paredzēti Baltijas tirgum, jau šobrīd tiek piegādāti īpašniekiem, bet jau pavisam drīz Latvijā sāksies iepriekšpārdošana "ID.3" sērijveida modeļiem.

"ID.3" ir pirmais VW "ID." modeļu saimes modelis, kas aizsāk zīmola misiju nodrošināt elektromobilitāti visiem par pieejamu cenu. Šis modelis arī nosaka jaunus ilgtspējas standartus – ražošana ir oglekļa emisiju neitrāla, kas nozīmē, ka automobiļi klientiem tiek piegādāti, neradot negatīvu ietekmi uz vidi. VW ir radījis pirmo cenas ziņā izdevīgo un pieejamo elektroauto, kas ir videi draudzīgs visā dzīves cikla laikā, jo nerada CO2 emisijas, gan ražošanas, gan ekspluatācijas procesā, ja klients veic uzlādi ar videi draudzīgā veidā iegūtu elektrību.

Izstādi "Auto" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1". Lai dalība izstādē un tās apmeklējums būtu maksimāli drošs, "BT 1" ir ieviesusi virkni drošības pasākumu – atsevišķas ieejas un izejas, cilvēku skaita un plūsmas kontroli, kā arī pastiprinātu telpu dezinfekciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!