Foto: Publicitātes foto

Jūs noteikti esat dzirdējuši par leģendāro "Ford Model T", kas ieguva pasaules slavu. Bet kā ar Model TT? Lai arī tas nav tik slavens, arī šim modelim bija liela ietekme, jo tas bija priekštecis mūsdienu minivenam un pikapam, tostarp "Transit".

Pirmo reizi pirms 100 gadiem klajā laistais "Model TT" bija "Ford" pirmais speciāli radītais tonnīgais minivens. Īpašnieki varēja pielāgot šasiju, izvēloties kravas platformu, lai pārvadātu jebko no vēstulēm līdz pat degvielai. Lai arī sākotnēji tas tikai laists klajā ASV, daudzi modeļa eksemplāri patiesībā tika būvēti Eiropā – Apvienotās Karalistes pilsētā Mančestrā.

"Model TT" bija garāks un izturīgāks nekā "Model T", un tā salonā bija vieta autovadītājam un vienam pasažierim. Dzinējs tika iedarbināts ar palaišanas kloķi automobiļa priekšpusē. Līdzenākam braucienam klienti varēja izvēlēties modernas ar gaisu pildītas aizmugurējās riepas cietas gumijas vietā.

"Apbrīnojami, ka, lai arī mūsdienu komerctransports ne tuvu nelīdzinās "Model TT", būtībā tie dara to pašu darbu, kam tie bija paredzēti pirms 100 gadiem – piedāvā daudzpusīgas iespējas turpināt uzņēmējdarbībai virzīties uz priekšu," uzskata "Ford of Europe" komerciālo transportlīdzekļu nodaļas ģenerāldirektors Hanss Šeps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!