Foto: DELFI Aculiecinieks

Saistībā ar ūdens līmeņa paaugstināšanos, valsts ceļu tīklā ir applūduši un satiksmei slēgi četri vietējo autoceļu posmi Kurzemē un Zemgalē, portālu "Delfi" informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Zemgalē applūdis ir ceļa posms Valle–Sietiņi–Kurmene (V936) netālu no Mežmuižas (5,65. kilometrā), kā arī ceļš Iecava–Lambārte (V1047) divu kilometru garā posmā pie Lamžu purva (9,17.–11,17. km).

Savukārt Kurzemē ūdens līmeņa paaugstināšanās dēļ slēgts ceļa posms Ugāle–Zūru dzirnavas (V1345) pie Kalniņu kapiem (7,4. km), kā arī Ziras–Vēkas (V1350) pie Užavas upes (4,56. km).

Satiksme tiek organizēta pa apbraucamajiem ceļiem. LVC reģionālās nodaļas seko līdzi situācijai par ūdens līmeņa celšanos upēs, apsekojot ceļus upju palienēs, lai izvērtētu situāciju un lemtu par turpmāko rīcību.

Daudzviet Latvijas teritorijā joprojām spēkā brīdinājumi par paaugstinātu ūdens līmeni upēs un ezeros.

Par nokrišņu dēļ applūstošiem vai izskalotiem valsts autoceļiem, kā arī citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem šoferi aicināti informēt LVC, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!