Foto: Publicitātes foto

Polijā pašlaik notiekošajā militārās tehnikas izstādē MSPO vietējās kompānijas "Polski Holding Oronny" un "Concept" prezentējušas jaunu, jau ceturtās paaudzes bezceļnieku "LPU-4 Wirus" Polijas armijai.

Šis bezceļu braukšanai paredzētais apvidus automobilis izgatavots uz cauruļu rāmja, virsbūves paneļi ir no kompozītmateriāla, bet tā grīda ir pietiekami bieza, lai pasargātu kabīnē sēdošos no mīnu sprādzieniem.

Poļu bezceļnieks aprīkots ar 2,4 litru dīzeļdzinēju, kas attīsta 180 zirgspēku jaudu un 430 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts, kas sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, spēj darboties kā ar tradicionālo dīzeli, tā arī aviācijas degvielu.

"Wirus" bezceļnieka transmisijai ir četri darbības režīmi – tikai aizmugurējās piedziņas, visu riteņu piedziņas, pilnpiedziņas ar sabloķētu centrālo diferenciāli un visu riteņu piedziņas ar pazemināto pārnesumu. Automobiļa klīrenss ir 25 centimetri un tas spējīgs braukt ūdenī līdz pusmetra dziļumā.

Poļu militārais apvidus automobilis aprīkots ar 75 litru degvielas tvertni, ar kuras rezervi pa koplietošanas ceļiem varot nobraukt ap 600 kilometru distanci, bet bezceļos – līdz 400 km. Divarpus tonnas smagais apvidnieks uz asfalta seguma "LPU-4 Wirus" spējīgs sasniegt 140 km/h, bet apvidū – līdz 100 km/h.

Ar šo bezceļnieku vietējais ražotājs piedalās Polijas armijas iepirkumā –, ja to uzvarēs, tad pirmie 118 šādi spēkrati valsts militāro spēku rīcībā nonāks līdz 2022. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!