Foto: Shutterstock

Situācija, kad moto festivāla laikā Jēkabpilī aizvadītajā sestdienā notriekts gājējs, ir neviennozīmīga, pauda Valsts policijas (VP) Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis.

Pasākumu pašvaldībā pieteicis motoklubs "Brīvības gari". Ņemot vērā dalībnieku skaitu, brauciena maršruts saskaņots ar VP. Kolonnas priekšā brauca likumsargu automašīna un divi motocikli ar ieslēgtām bākugunīm. Kolonnu arī noslēdza VP transportlīdzeklis ar ieslēgtām bākugunīm.

Januševskis klāstīja, ka drošības pasākumi organizēti, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, jo brauciens netiek rīkots pirmo gadu, turklāt pilsētā norisinās arī velobraucieni, gājieni un citi pasākumi. Norobežot visu maršrutu pasākuma rīkotājiem netika uzdots.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, braucienā piedalījušies aptuveni 800 transportlīdzekļi. Nodrošināt to vienmērīgu plūsmu, pēc Januševska teiktā, nav iespējams, "jo kāds sāk braukt ātrāk, kāds lēnāk".

"Situācija ir neviennozīmīga un nav vienkārša. Mēs vienmēr cenšamies minimizēt riskus, lai šādi pasākumi būtu drošāki, mazāk traucētu apkārtējiem. Bet neviens nevar dot simtprocentīgu garantiju, ka nekas neatgadīsies," apgalvoja policijas iecirkņa vadītājs, piebilstot, ka notikušais tiks pārrunāts ar pasākuma rīkotājiem un pašvaldību.

Policija saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību. VP pārstāvis skaidroja, ka pašlaik vēl nevar pateikt, kurš no satiksmes dalībniekiem būtu vainojams negadījumā. Nozīmētas vairākas ekspertīzes. Pašlaik nav arī zināms, vai vadītājs un gājējs ir bijuši alkohola reibumā.

Januševskis informēja, ka cietušais gājējs slimnīcā atrodas smagā stāvoklī. Savukārt VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā skaidroja, ka motocikla vadītājam un pasažierei sniegta neatliekamā palīdzība, taču hospitalizēti viņi nav.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka cietušais gājējs dzimis 1958. gadā, motocikla vadītājs ir 1989. gadā dzimis vīrietis, bet pasažiere – 1994.gadā dzimusi sieviete.

Jau vēstīts, ka sestdien Jēkabpilī, Rīgas ielā, Moto festivāla laikā uz gājēju pārejas motociklists notriecis gājēju. Negadījums noticis pulksten 15.20, brīdī, kad festivāla dalībnieki bija devušies parādes braucienā pa pilsētas ielām. Vīrietis, vadot motociklu "Suzuki", uzbrauca gājējam, kurš šķērsoja gājēju pāreju.

Sociālajos tīklos publiskotajā video redzams, ka izretojusies motociklistu kolonna salīdzinoši lielā ātrumā brauc pāri gājēju pārejai pie kāda veikala. Pie gājēju pārejas gaida cilvēki. Viens no viņiem pārskrien pāri ielai, bet nākamais ar iepirkumu maisiņu rokā saminstinās un viņu notriec motocikls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!