Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Kādā no stāvvietām Rīgā, kas autobraucējiem pieejama ar laika ierobežojumu, kādam auto īpašniekam nav izdevies piemānīt policiju, uz spēkrata priekšējā paneļa atstājot vairākas zīmītes ar dažādiem pulksteņa laikiem, kuros automobilis it kā ticis novietots. Rīgas pašvaldības policija (RPP) noformēja protokolu par neatļautu transportlīdzekļa novietošanu stāvvietā.

Kā redzams RPP publicētajā fotogrāfijā, attiecīgajā ceļa posmā autovadītāji drīkst novietot automobili periodā no pulksten 7 rītā līdz 18 vakarā uz laiku līdz 30 minūtēm. Savukārt autovadītājs uz priekšējā paneļa ir novietojis vairākas zīmītes ar pulksteņa laiku, kas nosedz visu iepriekšminēto intervālu, lai auto, visticamāk, tur atstātu visu dienu.

Kā skaidro RPP, ja autovadītājs novieto automašīnu stāvvietā ar laika ierobežojumu, pie priekšējā stikla ir jānorāda laiks, kad spēkrats ticis novietots – šādai norādei ir jābūt skaidrai un nepārprotamai. Ja uz priekšējā paneļa tiek novietotas vairākas lapiņas ar atšķirīgiem pulksteņa laikiem, tad policija uzskata, ka informācija par novietošanas laiku nav norādīta, jo faktiski nav iespējams viennozīmīgi noteikt transportlīdzekļa novietošanas laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!