Reaģējot uz medijos publicēto video ierakstu, kurā redzama bīstama autovadītāja uzvedība uz Jelgavas autoceļa, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība. Vainīgā persona tiks noskaidrota un saukta pie likumā noteiktās atbildības.

Otrdien, 16. jūnijā, portālā "Delfi" tika publicēts video, kurā uz autoceļa Rīga – Jelgava – Lietuvas robeža redzama kāda autovadītāja pārgalvīga ceļu satiksmes drošības noteikumu neievērošana un agresīva uzvedība pie stūres.

Šobrīd VP amatpersonas skaidro visus notikušā apstākļus, kā arī ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.4 panta trīspadsmitās daļas par agresīvu braukšanu, par ko transportlīdzekļa vadītājam ir paredzēts naudas sods no 70 līdz 280 eiro, un pēc 149.31 panta pirmās daļas par ceļa apzīmējumu prasību pārkāpšanu, par ko transportlīdzekļa vadītājam ir paredzēts naudas sods 55 eiro apmērā.

Policija nosoda šādu rīcību un aicina neapdraudēt sevi, savus līdzbraucējus un citus satiksmes dalībniekus. Tāpat atkārtoti atgādina, ka par agresīvas braukšanas upuri reti kļūst tikai viens cilvēks un, nevērīgi izturoties pret ceļu satiksmes drošības noteikumiem, ir iespējamas traģiskas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!