Foto: Shutterstock / LETA / Delfi kolāža

Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšnieka vietnieka Andra Loča šonedēļ intervijā "Latvijas Radio 4" sniegtais komentārs par velosipēdistiem un velojoslām, apgalvojot, ka "velosipēds nav transportlīdzeklis" un ka "ar to brauc tie, kam nav darba un bērnu", soctīklos izraisījis sašutumu. VP gan norāda, ka tas nav iestādes oficiālais viedoklis un ka pārrunās šo situāciju ar amatpersonu.

"Pirmkārt, laikam būtu jāsāk ar to, ka velosipēds ir atpūtas un sporta līdzeklis – tas nav transportlīdzeklis! Strādājoši cilvēki, kuriem ir bērni, kas jāved uz skolu un atpakaļ, protams, nepārvietosies ar velosipēdu. Tie velosipēdisti ir studenti, kas varbūt atpūšas un nodarbojas ar sportu. Tā ir auditorija, kas nav vairākums, savukārt vairākums strādājošo, protams, šādu transportlīdzekli izmantot nevar – var izmantot vai nu automašīnu, vai autobusu, vai trolejbusu," komentāru krievu valodā "Latvijas Radio 4" sniedza Locs.

"Velosipēds ir pārvietošanās līdzeklis tiem cilvēkiem, kuriem nav bērnu, kas jāved uz skolu. Un kurš tad var tā vienkārši vizināties ar velosipēdu? Tādi, kuriem nav darba. Es nezinu, kā var atbraukt uz darbu viss sasvīdis un netīrs," savu domu turpina policijas pārstāvis.

Tāpat Locs negatīvi izteicies par Čaka ielā ieviesto eksperimentālo velojoslu. "Katru dienu braucu uz Rīgas centru, kur man bērnam Dzirnavu ielā ir bērnudārzs, un katru dienu es skatos uz tiem sastrēgumiem, uz to bardaku. Ja ir tāda vēlēšanās izveidot ielu "zaļu", tad šādi tā kļūs nevis "zaļāka", bet tieši otrādi – kļūst arvien sliktāka, jo automašīnas stāv sastrēgumos un kurina savu degvielu. Un visi, kas tur dzīvo, vienkārši elpo to visu, un būs tikai sliktāk."

Pēc "Twitter" soctīklā sabiedrības paustā sašutuma VP publicēja paziņojumu, ka "saprot radušos neizpratni par pausto komentāru", un norāda, ka "šis noteikti nav VP kā iestādes oficiālais viedoklis. Uzskatām, ka velosipēds ir ikdienas pārvietošanās līdzeklis, un jārūpējas, lai satiksmē droši justos arī velosipēdisti". VP informēja, ka radušos situāciju pārrunās ar amatpersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!