Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 19. janvārī, Aizkrauklē un Skrīveros Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar CSDD inspektoriem reidā uz autoceļiem pārbaudīja 366 transportlīdzekļus un 13 automašīnām konstatēja riepu protektoru neatbilstību, proti, vienai automašīnai protektoru dziļums bija 2 mm, citai automašīnai bija riepas, kas nav piemērotas braukšanai ziemas apstākļos, un arī pārējiem transportlīdzekļiem protektoru dziļums bija mazāks par 4 mm.

Par noteikumu pārkāpumiem tika sākti administratīvo pārkāpumu procesi. 10 automašīnām tika anulēta esošā atļauja piedalīties ceļu satiksmē un diviem transportlīdzekļiem noņemtas valsts reģistrācijas numura zīmes.

Tāpat pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka četru automašīnu vadītāji bija izvēlējušies sēsties pie stūres bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Pret viņiem tika sākti administratīvo pārkāpumu procesi. Savukārt piecos gadījumos, kad autobraucēji vadīja automašīnas laikā, kad viņiem ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, tika sākti kriminālprocesi.

Atgādinām, ka ziemas periodā braukšana bez laika apstākļiem piemērotām riepām ir bīstama un saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro.

Valsts policija arī turpmāk aktīvi strādās, rīkojot profilaktiska rakstura pārbaudes, lai atklātu, pārtrauktu un novērstu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!