Foto: Publicitātes foto

Attīstot elektromobiļu infrastruktūru Latvijā, "Porsche" izplatītājs SIA "Baltijas sporta auto" pie golfa laukuma "Ozo Golf Club" Mīlgrāvī atklājis savu pirmo publisko elektromobiļu uzlādes staciju un līdz gada beigām plāno atklāt vēl četras. Šis zīmols ir pirmais auto nozarē Latvijā, kas ne tikai piedāvā savu elektromobili, bet arī palīdz attīstīt infrastruktūru tieši ar elektrību darbināmiem spēkratiem.

Pie "Ozo Golf Club" uzstādītās uzlādes iekārtas jauda ir 11 kilovati, un pēc vienas stundas uzlādes elektriskais "Porsche Taycan" nobrauks aptuveni 50 kilometrus. Šādas pašas jaudas uzlādes stacija ir arī pie "Porsche" centra Rīgā, kas paredzēta īpaši uzņēmuma klientiem.

Jaunatklātajā stacijā pie golfa laukuma var uzlādēties ne tikai "Porsche" spēkrati, bet jebkuras markas "plug-in" hibrīda automašīnas, kurās uzstādīta 2. tipa standarta kontaktspraudnis. Uzlādes izmantošana pagaidām ir tikai "Ozo Golf Club" kluba biedru un golfa spēlētāju privilēģija. Ja auto īpašnieks spēlēs golfu šajā klubā – elektriskais spēkrats tiks "pabarots".

"Automašīnas, kas darbināmas tikai ar elektrību, ir nākotne – tās ir ekonomiskas un draudzīgas videi. Šajā virzienā domā arī "Porsche", jo zīmols iecerējis ievērojami attīstīt elektromobiļu infrastruktūru ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Šomēnes prezentējām savu pirmo "Porsche" elektromobili "Taycan", un šogad atvērsim vēl vairākas publiskas vietas Latvijā, kur uzlādēt savu elektrisko auto. Esam pirmie valstī, kuri piedāvā iegādāties elektromobili un sekmē šāda veida braucamo infrastruktūras attīstību. Ceram, ka dabai draudzīgs transportlīdzekļu veids kļūs arvien populārāks, un to veicināt gatavs arī "Porsche"," apņēmību neslēpj SIA "Baltijas sporta auto" vadītājs Ivars Norvelis.

Septembrī "Porsche" prezentēja savu pirmo elektrisko automašīnu "Taycan", kurai sākumā būs divas versijas – "Turbo" un "Turbo S". Šīs automašīnas plānots laist apgrozībā nākamgad, bet ar laiku modeļu klāsts tiks paplašināts. "Porsche Taycan" būs iespējams uzlādēt ne tikai pie "Ozo Golf Club", bet jebkurā pieejamā uzlādēšanas vietā. Visas šobrīd esošās uzlādes stacijas ir ar standartizētiem kontaktmezgliem, lai tās būtu pieejamas jebkurai auto markai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!