Foto: Publicitātes foto

Vācu sportisko automobiļu "Porsche" multimediju sistēmas "Porsche Communication Management" jaunā "6.0" versija jau šovasar būs pieejama "Porsche 911", "Panamera" un "Cayenne" modeļiem, bet nedaudz vēlāk – arī elektromobilim "Taycan".

"Porsche" multimediju kompleksa jaunā versija "PCM 6.0" ir unificēta ar "Volkswagen" koncerna "MIB 3" sistēmu, tomēr "Porsche" gadījumā tā atšķirsies ar programmnodrošinājumu.

Jaunās paaudzes multimediju sistēmas programmatūra paredz, ka turpmākie atjauninājumi tai pienāks no interneta, bet balss vadības sistēma vēl skaidrāk atpazīs balss komandas. Balss vadības sistēma, tāpat kā līdz šim, tiks aktivizēta ar frāzi "Hey, Porsche".

Līdz ar "PCM 6.0" atjauninājumu nedaudz mainījusies galvenās izvēlnes struktūra un ir ieviesta funkcija "drag-and-drop", kas ļauj ar pirkstu viegli pārnest ikonas un failus.

"Apple CarPlay" turpmāk darbosies arī bezvadu režīmā, bet šajā jomā būtiskākajais jauninājums ir tas, ka turpmāk "Porsche" multimediju sistēma atbalstīs arī "Android Auto".

Ar "PCM 6.0" jau standartā visiem modeļiem būs pieejama lietotne "Porsche Track Precision", kas līdz šim bija tikai "911" un "718" saimes modeļiem – tas ir "digitālais instruktors", kurš tiek aktivizēts sacīkšu trasēs un attēlo telemetrijas datus un salīdzina ar iepriekšējo trases apļu rezultātiem. Šo informāciju var sinhronizēt ar viedtālruni un saglabāt kopā ar videoierakstu.

"Taycan" un drīzumā gaidāmajam "Macan" elektromobilim sagatavots īpašs skaņu celiņš – lietotne "Soundtrack My Life" spēj sintezēt oriģinālu skaņas pavadījumu no mūzikas skaņdarbiem atbisltoši braukšanas režīmam. Šīs funkcijas gala versiju "Porsche" prezentēšot vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!