Foto: AP/Scanpix

"Porsche" ir pirmā kompānija pasaulē, kura korporatīvam pasākumam no Vatikāna izīrējusi Siksta kapelu. Aizvadītajā nedēļas nogalē "Porsche" pulcēja ap 40 viesu, no kuriem katrs samaksāja piectūkstoš eiro, lai klausītos klasiskās mūzikas koncertu un vakariņotu krāšņo mākslas darbu apskāvienā.

Romas pāvests Francisks ļāvis Siksta kapelu īrēt korporatīviem pasākumiem, no šīs komercdarbības gūtos ieņēmumus novirzot labdarībai – nabagu un bezpajumtnieku aprūpei.

Kompānija "Porsche" medijiem neatklāj informāciju, kādi cilvēki tika aicināti uz šo ekskluzīvo pasākumu. Zināms, ka to rīko autoražotāja nodaļa "Porsche Travel Club", kas attiecīgajā nedēļas nogalē paredzēja arī divu dienu braucienu ar šīs markas spēkratiem Romā un tās apkārtnē.

Jāatzīmē, ka Siksta kapelā koncerti ir rīkoti arī iepriekš, tomēr tie bijuši saistīti ar baznīcas aktivitātēm. Romas pāvests "Porsche" pasākumu neapmeklēja.

Siksta kapela atrodas Romā, tā būvēta periodā no 1473. līdz 1481. gadam pēc Romas pāvesta Siksta IV lūguma kā Vatikāna baznīca. Mūsdienās kapelā ir muzejs, ko ik gadu apmeklē ap seši miljoni cilvēku. Siksta kapela ir zīmīga ar Mikelandželo sienu un velvju apgleznojumiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!