Foto: Publicitātes foto

Par godu "Porsche" autoražotāja 70 gadu jubilejai unikālā restaurācijas projekta "Project Gold" automobilis "Porsche 911 Turbo Classic Series" (993 – rūpnīcas indekss) izsolē pārdots par 2,7 miljoniem eiro.

ASV notikusī "RM Sotheby's" izsole, kas bija veltīta "Porsche" 70 gadu jubilejai, attiecībā uz šo spēkratu ilga 10 minūtes, gala cenai sasniedzot 2 743 500 eiro.

"Project Gold" ir "Porsche" klasisko automobiļu nodaļas restaurētais 993. indeksa virsbūves "Porsche 911 Turbo S" spēkrats, kāds oriģināli tika izgatavots vien 183 vienībās. Šim spēkratam virsbūve tika pārkrāsota dzeltenajā "Golden Yellow Metallic" tonī.

"Porsche 911 Turbo S" ir aprīkots ar 3,6 litru opozītmotoru, kuram ir seši cilindri un divas turbīnas, ļaujot attīstīt 450 zirgspēku. Tāpat automobilim ir manuālā pārnesumkārba un visu riteņu piedziņa. "Project Gold" ietvaros balstiekārtas detaļas un citi mezgli tika izgatavoti pilnībā no jauna, bet ievērojot oriģinālos parametrus.

"Porsche 911" (993) bija pirmais šīs markas modelis, kas ieguva alumīnija aizmugurējo daudzsviru balstiekārtu un divu turbīnu motoru. No standarta modeļa "Turbo S" versija atšķiras ar lielāku aizmugurējo antispārnu, gaisa tvērējiem aizmugurējo riteņu arkās un detaļām no oglekļa šķiedras.

90. gadu 993. indeksa "Porsche 911" bija pēdējie šie modeļa spēkrati, kuriem ir ar gaisu dzesējams motors, kas šīs paaudzes modeli padara īpaši iekārojamu kolekcionāru vidū.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!