Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" sadarbībā ar "Pirelli" izstrādājusi mūsdienīgas riepas speciāli klasiskajiem automobiļiem. Atbilstoši "Porsche" prasībām tika saglabāts klasiskais riepu protektora raksts, platums un profils, kāds vācu autoražotāja sērijveida spēkratiem tika izmantots no 60. līdz 90. gadiem.

Savukārt šo riepu gumijas sastāvs un nesošā struktūra atbilst mūsdienu tehnoloģijām. Tādējādi riepas saķeres īpašības un rites pretestība tām ir kā jaunākajām "Pirelli" riepām. Riepu izstrādes procesā testos piedalījies divkārtējais pasaules rallija čempions Valters Rērls.

Klasisko "Porsche" īpašnieki tagad var pasūtināt "Pirelli CN36", "Pirelli P7" un "Pirelli Zero Rosso" riepu modeļus. Savukārt braukšanai pa trasi no jaunās sērijas riepām klasiskajiem auto būs "P Zero Trofeo R". Pavisam "Pirelli" piedāvās 32 dažādus riepu variantus "Porsche" automobiļiem, kas tika ražoti no 1959. gada – "Porsche 356" (ar indeksu B un C), "Boxster" (986), "911" (G modelim, 964, 993 un 996), kā arī "924", "928", "944" un "968".

Riepas klasiskajiem automobiļiem, kā arī mūsdienīgākajiem modeļiem būs atzīmētas ar indeksu "N", kas nozīmē, ka tās ir "Porsche" sertificētas.

Šīs speciālās sērijas "Pirelli" riepas varēs pasūtināt jebkurā "Porsche" dīlera centrā.

Projekts bija "Porsche Classic" iniciatīva. Šī vācu autoražotāja nodaļa piedāvā dažādas mūsdienīgas opcijas klasiskajiem automobiļiem. Piemēram, klasisko "Porsche" automobiļu īpašnieki var pasūtināt mūsdienīgu multimediju sistēmu ar skārienjutīgu ekrānu, kā dizains ieturēts klasisko automagnetolu stilā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!