Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" uzstādījusi Ginesa rekordu, Silverstounas trasē, Lielbritānijā, pulcējot 1208 vienības "911" modeļa eksemplāru. Šāds rekorda skaits automobiļu tika savākts vienkopus par godu "Porsche" markas 50 gadu jubilejai.

Sākotnēji "Porsche" kompānija un šīs markas automobiļu Lielbritānijas klubs bija plānojuši, ka rekorda uzstādīšanai ieradīsies vismaz 911 automobiļu, ieskaitot retus sacīkšu un kolekcijas eksemplārus, kā arī klasiskos un mūsdienīgos koplietošanas ceļu satiksmes automobiļus. Tomēr reāli atbraukušo dalībnieku skaits pārspēja visas akcijas organizatoru prognozes.

Šo pasākumu ameklēja arī Marks Poršē – pirmās paaudzes "Porsche 911" radītāja Ferdinanda Poršē dēls – un bijušais F-1 pilots un pieckārtējais Lemānas sacīkšu uzvarētājs Dereks Bells.

Atgādinām, ka pirmās paaudzes "Porsche 911" tika prezentēts 1963. gada Frankfurtes autoizstādē, bet esošās, septītās paaudzes modelis debitēja 2011. gadā. "Porsche 911" ir viens no visveiksmīgākajiem sacīkšu automobiļiem pasaulē. Aizvadīto 50 gadu laikā "Porsche" saražojis 820 tūkstošus "911" modeļa eksemplāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!