Foto: Kadrs no video

Valsts policija (VP) neuzskata, ka, Latvijā samazinot pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs visiem autovadītājiem līdz 0,2 promilēm, tiks atrisināta galvenā problēma – braukšana lielā reibumā, atzina VP Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Valdība otrdien atbalstīja Alkoholisko dzērienu patēriņa mazināšanas un alkoholisma ierobežošanas plānu, līdztekus stingrākiem ierobežojumiem alkoholisko dzērienu reklamēšanai, paredzot izvērtēt iespēju samazināt pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs visiem autovadītājiem līdz 0,2 promilēm.

VP skaidroja, ka pēdējos gados ir iezīmējusies negatīva tendence, proti, lielākā problēma ir tie autovadītāji, kuri brauc smagā alkohola reibumā – divas trešdaļas no konstatētajiem pārkāpējiem ir virs 1,5 promilēm.

"Braukšana 0,2 vai 0,5 promiļu reibumā nav problēma - šādu pārkāpēju ir maz, ja vērtē kopējo konstatēto pārkāpēju skaitu. Tādēļ policija neuzskata, ka, samazinot pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs visiem autovadītājiem līdz 0,2 promilēm, tiks atrisināta galvenā problēma – braukšana lielā alkohola reibumā," atzina VP pārstāve Līna Kaļķe.

Lai pieņemtu lēmumu samazināt pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs, ir jābūt sniegtiem argumentiem vai pētījumam par to, vai un 0,2 promiļu daudzums būtiski ietekmē autovadītāju spēju vadīt transportlīdzekli, uzsvēra Kaļķe.

Jau ziņots, ka valdības apstiprinātajā plānā iezīmēta rīcība līdz 2022. gadam un tajā rosināts izveidot korekcijas programmu transportlīdzekļu vadītājiem, kuri sodīti par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā, kā arī narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!