Ceturtdien, 15. oktobrī, pulksten 19.30, portālā "Delfi" būs iespēja video tiešraidē skatīties "Mazda" pirmā sērijveida elektromobiļa "MX-30" pirmizrādi, kas norisināsies markas oficiālajā dīlercentrā Rīgā.

"Mazda MX-30" ir šauras aizmugurējās durvis, kas veras pretējā virzienā priekšējām un ir ieturētas līdzīgā stilā kā 2000. gadu sportiskajam modelim "RX-8". "Mazda MX-30" gabarītu ziņā ir salīdzināms ar "CX-3" apvidnieku.

Elektromobilis ir aprīkots ar 143 zirgspēku jaudīgu motoru un akumulatora komplektu, kā energoietilpība ir 35,5 kWh. Ražotājs sola, ka tas ļaus ar pilnu uzlādi nobraukt līdz 200 kilometru distanci, kas, pēc "Mazda" pārstāvju domām, "ievērojami pārsniedz eiropiešu dienā vidēji nobrauktos 48 kilometrus". Ražotājs baterijai sniedz astoņu gadu (160 000 km) garantiju.

Neskatoties uz šaurajām aizmugurējām durvīm, "Mazda" apgalvo, ka pasažieriem otrajā sēdekļu rindā būs viegli iekāpt un izkāpt. "MX-30" elektromobiļa apdarē izmantoti tikai ekoloģiski materiāli, otrreizēji pārstrādāts korķakoks un pārstrādāts polietilēns, kā tekstūra ir līdzīga audumam.

"Mazda MX-30" elektromobiļa audio sistēmas skaļruņos tiks atskaņots tradicionāla iekšdedzes dzinēja skanējums.

"Mazda MX-30" cena Latvijā ir no 33 990 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!