Foto: Publicitātes foto

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izbrāķējis limuzīnu, ko viņam izgatavojis vietējais ražotājs "ZiL". Valsts galva jau izmēģinājis jaunā limuzīna prototipu un atklājis tajā virkni nepilnību, vēsta "Izvestia" ar atsauci uz avotu Kremlī.

Savukārt "ZiL" pārstāvji norāda, ka oficiālu atteikumu pagaidām nav saņēmuši, tāpat kā konkrētus ieteikumus uzlabojumiem. Lai izgatavotu mūsdienīgu spēkratu, "ZiL" nepieciešams būtiski modernizēt rūpnīcas tehniskās iekārtas.

Prezidenta jaunā limuzīna izstrādē piedalījušies "ZiL", "GAZ" un vietējais sportisko automobiļu ražotājs "Marussia Motors". Lai arī limuzīna izstrādē tiek ņemtas politiskās elites vajadzības, vēlāk attiecīgais modelis nonāks arī brīvā tirdzniecībā, tostarp kā mazāku gabarītu sedans. Ierēdņi cer, ka pēc astoņiem gadiem tamlīdzīgi vietējā ražojuma spēkrati veidos 10 līdz 20 procentus no luksusa auto segmenta.

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem toreizējais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs izteica priekšlikumu valsts galvas "Mercedes-Benz S-Guard Pullman" aizstāt ar analoģisku vietēja ražojuma limuzīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!