Foto: Kadrs no video

Valsts policija saņēmusi vairākus netrafaretos patruļauto – tie ir 320 ZS jaudīgie "Volkswagen Tiguan R", kuriem atšķirībā no līdzšinējiem tamlīdzīgiem policijas auto nav nekādu ārēju atpazīšanās zīmju, piemēram, trīs antenu jumtu aizmugurējā daļā, kā tas bija, piemēram, "Škoda Superb" un "Subaru Forester" netrafaretajiem patruļauto.

Ceļu satiksmes uzraudzībai policija saņēmusi 58 jaunas trafaretās un netrafaretās automašīnas. No tām 40 ir trafaretās, kā arī deviņas netrafaretās "Škoda Superb" un deviņas netrafaretās "Volkswagen Tiguan R", ko Pauls Timrots apskata TV raidījumā "Zebra". Ceļu policijas rīcībā jau līdz šim bija desmitiem netrafaretu "Škoda Superb" un "Subaru Forester" spēkratu.

Jaunās automašīnas ir jaudīgākas par līdz šim lietošanā esošajām, kā arī aprīkotas ar jaunu un modernu tehniku, tostarp 360 grādu kamerām, automātisko numurzīmju atpazīšanas sistēmu, uzlabotu speciālo iekārtu izkārtojumu un pārvietojamu planšeti ātrākai un efektīvākai iespējai fiksēto pārkāpumu demonstrēt pārkāpējam.

Turklāt jaunie ceļu uzraudzības netrafaretie patruļauto aprīkoti ar jauniem braukšanas ātruma radariem, kurus šobrīd tirdzniecībā esošie radaru detektori nespēj uztvert un brīdināt autovadītāju.

Tāpat jauno patruļauto tehnoloģija ļauj ne tikai pārkāpumu fiksēt distancēti, bet arī, neapturot autovadītāju, noformēt un nosūtīt soda kvīti.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!