Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Land Rover" nodaļa "Special Vehicle Operations" izstrādājusi unikālu "Range Rover" modifikāciju "State Review" speciāli Lielbritānijas karalienei Elizabetei II.

Karalienei izgatavotais "Range Rover State Review" ir hibrīda modifikācija ar pagarināto riteņu garenbāzi. No standarta modeļa tas atšķiras ar "landaulet" virsbūves tipu, kas paredz atvērtu virsbūves daļu virs aizmugurējiem pasažieriem, ļaujot tiem nostāties kājās, piemēram, parādes laikā.

"Range Rover" hibrīda spēka agregāts apvieno trīslitru dīzeļdzinēju (292 ZS), elektromotoru (48 ZS), litija jonu akumulatoru un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Elektromotors un akumulatori, kas atrodas grīdā, sver 120 kilogramu. Šādā modifikācijā "Range Rover" līdz 100 km/h paātrinās 6,9 sekundēs un vidēji patērē 7,6 litrus dīzeļa uz 100 km.

Šis ir jau ceturtais "Land Rover" speciāli karalienei izstrādātais "State Review" automobilis. Pirmais bija 1953. gadā uz "Land Rover Series 1" modeļa bāzes. Jaunais hibrīda apvidnieks aizstāj karalienes iepriekšējo "State Review" modifikāciju, kas bija izgatavota uz 2002. gada "Range Rover" bāzes.

"Jaguar Land Rover" ir pasaulē vienīgais autoražotājs, kuram ir visas trīs karaliskās atzinības zīmes – no Elizabetes II, Edinbugas hercoga un no Velsas prinča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!