Trīs augstas "Renault" kompānijas amatpersonas apsūdzētas rūpnieciskajā spiegošanā un tiek turētas aizdomās par informācijas tirgošanu Ķīnas autoražotājiem. Par to kļuvis zināms Francijas laikrakstam "Figaro" no neoficiāliem avotiem "Renault" kompānijā, vēsta "RIA Novosti".

Jau vēstīts, ka janvāra sākumā "Renault" kompānija no darba atstādināja trīs savus augtu vadības amatu darbiniekus, turot viņus aizdomās par spiegošanu. Šāds lēmums tika pieņemts pēc izmeklēšanas, kas tika uzsākta vēl pērnā gada augustā. Tā atklājusi, ka šie darbinieki nodevuši trešajai pusei informāciju par "Renault" elektromobiļu tehnoloģijām.

Pēc "Figaro" rīcībā esošajiem datiem, nozagtā informācija apraksta elektromobiļu akumulatoru uzbūvi un darbību. Šīs tehnoloģijas vēl nebija patentētas un tās bija plānots izmantot "Renault" elektromobiļos, kas ražošanā nonāks ne ātrāk par 2012.gadu. Kā atklājusi iekšējā izmeklēšana, darbinieki šo informāciju pārdeva vairākiem starpniekiem, kuri specializējas rūpnieciskajā spiegošanā. Šie starpnieki iegūto informāciju pārdevuši Ķīnas autoražotājiem.

Starp minētajām trim atstādinātajām "Renault" amatpersonām ir valdes loceklis, viņa vietnieks un elektromobiļu projekta direktors, lēš "Figaro".

Kompānija "Renault" joprojām oficiāli nekomentē radušos situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!