Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas autoražotājs "Renault" pirmdien paziņoja, ka ar interesi izvērtēs Itālijas un ASV autobūves kompānijas "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) izteikto apvienošanās piedāvājumu, kas varētu radīt būtiskas pārmaiņas autorūpniecības nozarē.

Pēc padomes sanāksmes "Renault" norādīja, ka uzsāks sarunas par iespējamu apvienošanos, kas uzņēmumam radītu papildu vērtību un vienlaikus palielinātu ražošanas iespējas.

Arī investori pozitīvi novērtējuši šī darījuma perspektīvas, "Renault" akcijas vērtībai dienas vidus tirdzniecības sesijā Parīzes fondu biržā palielinoties par 15%, bet FCA akcijas cenai Milānas fondu tirgū pieaugot par vairāk nekā 10%.

Šis apvienošanās darījums radītu pasaulē trešo lielāko autoražotāju un nodrošinātu FCA piekļuvi "Renault" elektrisko automobiļu tehnoloģijām.

Savukārt "Renault" iegūtu piekļuvi FCA plašajām darbībām ASV un uzņēmuma zināšanām saistībā ar pikapu un vieglo apvidus automobiļu ražošanu.

Šo ierosinājumu jau atbalstījusi Francijas valdībai, kam pieder 15% "Renault" akciju, jo FCA paziņojis, ka apvienošanās neizraisītu ražotņu slēgšanu.

Kā ziņots, FCA pirmdien ierosināja apvienošanos ar "Renault", kas abiem uzņēmumiem varētu ietaupīt vairākus miljardus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!