Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Autoražotāju "Renault" un "Nissan Motor Co." veiktā iekšējā auditā konstatēti apšaubāmi izdevumi 11 miljonu eiro apmērā Nīderlandes struktūrvienībā, kas saistīta ar bijušo abu uzņēmumu padomes priekšsēdētāju Karlosu Gosnu (attēlā), paziņojusi Francijas autobūves kompānijas "Renault" padome.

"Renault" padomes locekļi par aizdomīgiem tēriņiem struktūrvienībā "Renault-Nissan BV" uzzinājuši no auditorfirmas "Mazars", un, pēc viņu domām, "Renault" un "Nissan" vajadzētu apsvērt iespēju par tiesisku darbību veikšanu Nīderlandē.

Auditori šo problēmu sākotnēji pamanījuši jau aprīļa sākumā. Aizdomīgo aizdevumu apjoms sasniedz 11 miljonus eiro, un starp tiem ir atsevišķi Gosna tēriņi un pārmērīgi izdevumi par viņa ceļojumiem ar lidmašīnu.

Tikmēr trešdien Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs pavēstīja, ka šajā lietā pret Gosnu plāno vērsties tiesā.

Francijas valstij pieder 15% "Renault" akciju.

Holdingkompāniju "Renault-Nissan BV", kas vienādās daļās pieder abiem autoražotājiem, izveidojis Gosns.

Kā ziņots, sākotnēji Gosns tika aizturēts novembrī un pret drošības naudu atbrīvots martā, taču 4. aprīlī atkal tika aizturēts Tokijā. Šobrīd Gosns atkal atrodas brīvībā.

Sākoties skandālam par Gosna rīcību "Nissan", viņš zaudēja arī vadošos amatus "Renault" un Japānas autoražotājā "Mitsubishi Motors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!