Foto: Publicitātes foto

No šī gada maija "Renault Sport Cars" pārtapis par "Alpine Cars". Uzņēmuma darbība būs orientēta uz "Renault Group" sportisko modeļu izstrādi, un tā nosaukuma maiņa ir saistīta ar "Alpine" biznesa vienības izveidošanu grupas ietvaros.

"Veicot "Renault Group" koncernā ietilpstošo zīmolu reorganizāciju, ir svarīgi, lai uzņēmumiem, kas veido šo "Alpine" vienību, būtu vienots nosaukums, iemiesojot zīmola vērtības un mērķus. "Alpine" mērķis ir kļūt par izcilu sporta zīmolu, kā arī inovāciju un tehnoloģiju līderi. Pateicoties savām zināšanām un pieredzei, "Alpine Cars" ir viens no lielākajiem trumpjiem grupas izvirzīto mērķu sasniegšanai," sacīja Laurents Rosi, "Alpine" izpilddirektors.

Nosaukuma maiņa simbolizē jauno impulsu attīstībai, turklāt Lesulisā bāzētais uzņēmums jau ir iesaistīts 100% elektriska "Alpine" izstrādē, kā arī piedalās tehniskajās apspriedēs ar "Alpine Racing" komandu.

Profesionāļu komandām, kuras līdz šim ir izstrādājušās tādus ikoniskos modeļus, kā "R5 Turbo", "Clio V6", "Megane R.S. Trophy" un arī jauno "Alpine A110", galvenās vērtības ir zināšanas un aizrautība. Papildus jaunā "Alpine" modeļu klāsta izstrādei komandas turpinās sniegt atbalstu "R.S." klientiem un to izveidotajam tīklam.

"Kļūstot par "Alpine Cars" un īstenojot daudzus projektus ar "Alpine Racing" komandu un visu "Renault Group" uzņēmumu atbalstu, mūsu komanda iegūs jaunu dinamiku. Šis ir ļoti aizraujošs laiks mūsu inženieriem," uzsvēra Roberts Boneto, "Alpine" produktu veiktspējas un inženierijas direktors.

"Alpine" uzņēmumu 1955. gadā dibinājis Žans Redelē, bet 1973. gadā tas nonāca "Renault" īpašumā, ar kuru cieša sadarbība bija jau līdz tam. "Alpine" markas automobiļu ražošana tika pārtraukta 1995. gadā. Savukārt 2017. gadā zīmols prezentēja savu jauno "Alpine A110" – sporta auto, kas palicis uzticīgs līdzšinējiem principiem: kompakts, viegls un ātrs. Tagad "Alpine Cars", "Renault Sport Cars" un "Renault Sport Racing" apvieno spēkus zem vienota "Alpine" karoga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!