Foto: Publicitātes foto

Kompānijas ”Renault” un ”Caterham” šodien Parīzē oficiāli apstiprinājušas līdz šim izskanējušās baumas par kopīgu darbu pie ”Alpine” automobiļu markas atjaunošanas. Abas kompānijas ar ”Alpine” marku plāno Francijā ražot vieglus, divvietīgus, aizmugurējo riteņu piedziņas automobiļus.

Britu ”Caterham Group” iegūs 50 procentus ”Automobiles Alpine Renault” uzņēmuma akciju, kas līdz šim pilnībā piederēja ”Renault”. Nākamā gada janvārī tiks izveidots jauns kopuzņēmums – ”Société des Automobiles Alpine Caterham” –, to vadīs Bernards Olivjērs, kurš kopš pērnā gada ir ”Renault” viceprezidents.

Jāatzīmē, ka ”Renault” un ”Caterham” jau šobrīd sadarbojas – ”Formula 1” bolīdos ”Renault” dzinēji tiek ievietoti ”Caterham” šasijā.

Pirmais modelis ar ”Alpine” marku tirdzniecībā gaidāms pēc trim līdz četriem gadiem. Tā pamatā būs ”Caterham” šasija, kas tiks pielāgota atbilstoši ”Alpine” zīmola īpatnībām, sola izstrādātāji.

”Alpine” markas automobiļu ražošana tiks organizēta ”RenaultSport” rūpnīcā Francijā, kur šobrīd tiek montēti ”Clio RS” u.c. ”Renault” sportisko modifikāciju spēkrati.

Jau rakstījām, ka šovasar ”Renault” demonstrēja atjaunojamās ”Alpine” markas prototipu ”A110-50”, kas tapis par godu oriģinālā ”A110” modeļa 50 gadu jubilejai. Koncepts tika izgatavots uz ”Renault Megane Trophy” bāzes un tika aprīkots ar 400 ZS jaudīgu V6 dzinēju.

Atgādinām, ka līdz aizvadītā gadsimta 90. gadiem ar "Alpine" marku tika ražoti sportiski automobiļi uz "Renault" bāzes. Pēdējais šīs markas modelis bija "A610" kupeja, no kurām pēdējā konveijeru pameta 1991. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!