Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 9. novembrī, par godu Lāčplēša dienai Rīgas Motormuzeja Bauskas filiālē tiks atklāta izstāde ”Dzelzs vīri”. Godinot latviešu karavīrus, Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar Latvijas kara muzeju un biedrību ”Latviešu karavīrs” piedāvā armijas vēsturei veltītu izstādi, portālu ”Delfi” informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Muzeja filiāles izstāžu zālē tiks demonstrēti unikāli foto materiāli un vēsturiski priekšmeti, kas stāsta par Latvijas bruņotajiem spēkiem starpkaru periodā. Savukārt pagalmā būs aplūkojama militārā tehnika, ar kuru Latvijas armija uzsāka savu atjaunoto darbību pēc valstiskās neatkarības atgūšanas deviņdesmito gadu sākumā.

Foto: Publicitātes foto

Atjaunotās Latvijas armijas bruņojumu veidoja gan bijušās PSRS tehnika, gan dažādi spēkrati, kurus kā atbalstu piegādāja ASV, Zviedrija u.c. valstis. Patlaban armijas bruņojumā ir daudz modernāka tehnika, bet šie vēsturiskie militārie spēkrati kā interesanti sava laika vēstures liecinieki nodoti glabāšanā Rīgas Motormuzejā.

Izstādē būs apskatāmi tādi spēkrati kā paaugstinātās pārgājības pilnpiedziņas kravas automobilis ”Volvo L3154”, viens no populārākajiem ASV ražotajiem militārajiem automobiļiem ”Dodge WM 300”, PSRS izgatavotais universālais furgons ”KFU-1” uz ”GAZ 66-05” bāzes, iespaidīgais padomju pilnpiedziņas bruņutransportieris ”BTR-152”, kā arī Vācijas Demokrātiskā Republikā ražotais sanitārais furgons ”ROBUR – LO 2002 AFC”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!