Foto: Publicitātes foto

Rīgas Motormuzejs aicina interesentus savām acīm skatīt starptautisko "Pikes Peak" kalnā braukšanas sacensību čempionu elektroauto klasē – Andra Dambja un viņa komandas konstruēto "eO PP100".

Elektromobilim ir tērauda cauruļu rāmis un oglekļa šķiedras virsbūve, tā svars – 1200 kg. Spēkrats aprīkots ar septiņiem elektromotoriem, kuru griezes moments ir 2520 Nm, bet jauda – 1600 ZS; un maksimālais ātrums – 260 km/h.

2016. gada sacensībās latviešu konstruēto 1600 ZS elektromobili pilotēja pieredzējušais jaunzēlandiešu braucējs Rīss Millens, kas 20 kilometru garo trasi ar 156 pagriezieniem pievarēja astoņās minūtēs un 57 sekundēs. Elektromobiļu klasē šis rekords vēl nav pārspēts. Savukārt "Pikes Peak" trases rekords kopējā ieskaitē pieder franču autorallija pilotam Sebastjēnam Lēbam, kurš to uzstādīja 2013. gadā ar "Peugeot", finišu sasniedzot pēc astoņām minūtēm un 13 sekundēm.

Dambja konstruēto elektromobili varēs aplūkot arī Lieldienu brīvdienās, jo Rīgas Motormuzejs apmeklētājiem būs atvērts visas šīs dienas, kā ierasts pulksten 10 līdz 18. Savukārt līdz 2. aprīlim vēl var paspēt apskatīt "Youngtimer" spēkratu izstādi "Piepildītie sapņi".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!