Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz to, ka "Rolls-Royce" apvidus automobilis "Cullinan" ar savu cenu no 340 tūkstošiem eiro ir visdārgākais šī segmenta automobilis, britu luksusa autoražotājs nespēj apmierināt klientu pieprasījumu pēc tā.

Jau šobrīd "Rolls-Royce Cullinan" pasūtinājumu grāmata ir aizpildīta līdz pat jūlijam, vēsta aģentūra "Automotive News Europe". Britu luksusa auto ražotājs pastāvīgi palielina izlaides kapacitāti, piesaistot rūpnīcai 200 jaunu darbinieku kopš "Cullinan" debijas pagājušā gada vasarā.

"Es vēlētos nedaudz lielāku apjomu piegādi," intervijā "Automotive News Europe" atklājis "Rolls-Royce" ASV pārstāvniecības vadītājs Martins Fritšess. "Un es to nesaņemu, jo šobrīd "Cullinan" tiek izlaists ar simtprocentīgu ražošanas jaudu, izlaides kapacitāti palielinot gan nedēļu, gan mēnešu ietvaros, tomēr joprojām tā netiek līdzi pieprasījumam."

Kā atklāj "Rolls-Royce" ASV pārstāvniecības vadītājs, puse no "Cullinan" pircējiem ir jaunpienācēji šai markai. Tāpat "Rolls-Royce" pirmais apvidus automobilis piesaista sieviešu un jauniešu klientu īpatsvaru. Vēl "Cullinan" ir populārs esošo "Rolls-Royce" spēkratu īpašnieku vidū, kuri to iegādājas kā otro automobili papildu "Dawn" kabrioletam vai "Phantom" limuzīnam.

Pērn "Rolls-Royce" sasniedza visaugstāko realizācijas līmeni – pārdoti 4107 šīs markas automobiļi visā pasaulē.

"Rolls-Royce Cullinan" Latvijā tika prezentēts pērnā gada oktobrī. Automobilis tiek aprīkots ar 563 zirgspēku jaudīgu 6,75 litru V12 turbomotoru, kas ļauj tam paātrināties līdz 250 km/h (elektroniski ierobežota atzīme).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!