Foto: AFP/Scanpix
Šanhajas starptautiskās autoizstādes organizoatori oficiāli paziņojuši par lēmumu šogad aizliegt sieviešu modeles, kuras parasti atrodas autoražotāju stendos pie jaunākajiem automobiļu konceptiem un sērijveida spēkratiem. Pēc autoizstādēs rīkotāju domām, puskailās sievietes novērš apmeklētāju uzmanību no galvenā – pašiem automobiļiem, vēsta "China Daily".

"Autoražotājiem jāfokusējas uz produkcijas kvalitāti un tehnoloģijām," rakstīts Šanhajas autoizstādes orgkomitejas paziņojumā. "Mēs ceram, ka izstādes dalībnieki savus sasniegumus prezentēs eleganti un pieklājības rāmjos. Darbības lētā gaumē un ar sabiedrības morāles normu pārkāpumiem ir pilnībā aizliegtas."

Ķīnas varasiestādes jau vairākkārt izvirzījušas pretenzijas pret autoražotājiem un izstāžu organizatoriem pārlieku atkailināto sieviešu dēļ. Piemēram, 2012. gada Pekinas autoizstādes organizatoriem ierēdņi izrakstīja oficiālu aizrādījumu, ka sieviešu modeļu ārējais veidols "negatīvi ietekmē sabiedrību".

Šanhajas starptautiskās autoizstādes organizatori precizē, ka šādu lēmumu pieņēmuši, konsultējoties ar kompānijām, kuras piedalīsies ekspozīcijā.

"Arī citu pilsētu autoizstāžu organizatoriem ir jāliedz puskailo sieviešu eksponēšanu un jāaicina uz prezentācijām slavenības," paziņojis "Zhejiang Geely" autoražotāja pārstāvis.

Pēc "China Daily" rīcībā esošās informācijas, citu pilsētu autoizstādes, visticamāk, sekos Šanhajas piemēram. Savukārt sieviešu modeļu aģentūras paziņojušas, ka sieviešu klātesamība autoražotāju stendos ir "kļuvusi par industrijas kultūru". Savukārt par pieticīgajiem apģērbiem aģentūras taisnojas, ka tos izvēlas nevis pašas modeles, bet gan klients (autoražotāju pārstāvji).

Šogad Šanhajas starptautiskā autoizstāde notiks no 20. līdz 29. aprīlim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!