Foto: Publicitātes foto

Latvijas Automoto biedrība (LAMB) ar Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) satiksmes drošības programmas (FIA Road Safety Grant Programme) atbalstu no 20. septembra līdz 27. oktobrim organizē satiksmes drošības projektu "Brauc droši!", kura mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību automašīnas tehniskajam stāvoklim.

Drošības projekta uzdevums ir aktualizēt autovadītāju izpratni, cik svarīgas gan kopējai satiksmes drošībai, gan katra autovadītāja un pasažiera veselībai un pat dzīvībai ir regulāras rūpes par automašīnas tehnisko stāvokli. LAMB un Drošas braukšanas skolas (DBS) veiktā autovadītāju aptauja liecina, ka regulāras sava auto tehniskās pārbaudes veic tikai 32% respondentu.

Projekta ietvaros tiks izvērsta plaša informatīva kampaņa, kurā autovadītāji tiks aicināti savlaicīgi pārbaudīt savu spēkratu tehnisko stāvokli, lai tas uz ceļa neapdraudētu nedz pašu autovadītāju, nedz pasažierus, nedz citus satiksmes dalībniekus. Akcijas laikā pie dažādiem tirdzniecības centriem un "Statoil" degvielas uzpildes stacijām bez maksas tiks veikta autogaismu, stāvbremžu, riepu spiediena un protektoru, kā arī vējslotiņu nodiluma pārbaude. Ar grafiku var iepazīties LAMB mājaslapā.

Projekta "Brauc droši!" ietvaros autovadītāji tiks aicināti personiski ar savu parakstu atbalstīt desmit Zelta likumus un pievienoties drošo braucēju pulkam. Šie likumi aptver katram autovadītājam zināmus noteikumus, kas jāievēro, lai piedalītos satiksmē, piemēram, vienmēr piesprādzēties, nebraukt nogurušam, ievērot ātruma ierobežojumus, būt pieklājīgam un citas it kā labi zināmas un satiksmes noteikumos aprakstītas uzvedības normas uz ceļa.

20. septembrī autostāvvietā pie tirdzniecības parka "Alfa" notiks akcijas atklāšanas pasākums, kurā aicinātas piedalīsies valsts amatpersonas, satiksmes drošības eksperti, nevalstisko organizāciju pārstāvji un populāri autobraucēji.

Projektu atbalsta CSDD, OCTA, DBS, "Goodyear", LAMB un "Statoil".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!