Amerikāņu izdevums "AutoTrader" nosaucis septiņus labākos automobiļus suņu pārvadāšanai. Šajā sarakstā iekļuvuši apvidus automobiļi, universāļi un mikroautobusi, no kuriem visi pamatā ražoti Vācijā vai Japānā.

Pēc speciālistu domām, viens no būtiskākajiem kritērijiem komfortablai suņu pārvadāšanai ir lielas aizmugurējās durvis, kuras bez apgrūtinājumiem ļaus kustoņiem nokļūt auto salonā. Tāpat šādiem nolūkiem piemērotam spēkratam jābūt nolokāmām aizmugurējo sēdekļu atzveltnēm, kas atvieglos arī salona tīrīšanu no suņa spalvām.

Vēl šādam automobilim jābūt ar plašu salonu un stiprinājumiem bagāžas fiksācijai vai papildus nodalījumam zem bagāžnieka grīdas. Tāpat amerikāņu izdevums iesaka uzstādīt sietu starp sēdekļu rindām, kas neļaus sunim pārlēkt kabīnes priekšdaļā braukšanas laikā.

Tāpat speciālisti iesaka izvēlēties automobiļus ar atsevišķu klimata kontroli aizmugurējai sēdekļu rindai vai vismaz jumta lūku, kas nodrošinās svaigu gaisu salonā un liegs sunim izbāzt galvu ārā pa logu.

Subaru Outback

Foto: Publicitātes foto

"Subaru" pastāvīgā simetriskā pilnpiedziņa ir viena no spējīgākajam pašlaik jaunajos automobiļos izmantotajām. Ziemā šāds auto būs lieti noderīgs, ja jūsu sunim patīk garas pastaigas. "Subaru Outback" pārgājības spējas ļaus nokļūt jebkurā šim nolūkam iecienītajā vietā arī bargas ziemas apstākļos.

Tāpat "Subaru Outback" izceļas ar plašu bagāžas nodalījuma telpu. Salīdzinājumā ar apvidus automobiļiem šim universālim ir zemāka grīda un attiecīgi vieglāka piekļuve salonam un bagāžniekam. "Subaru" piedāvā arī dažādus dzīvnieku pārvadāšanai noderīgus aksesuārus.

Nissan Juke

Foto: Publicitātes foto

"Nissan Juke" izskatās pēc apvidus automobiļa, tomēr tam ir tradicionāla hečbeka gabarīti, tostarp samērā zema grīda. Tas atvieglina suņu piekļuvi salonam. Maza un vidēja izmēra suņiem šī automobiļa salona ietilpība ir pilnībā pietiekama. Lieliski piemērots auto tiem, kuri pamatā brauc pa pilsētu, bet brīvdienās izbrauc ārpus tās kopā ar savu suni.

Volkswagen Tiguan

Foto: Publicitātes foto

"Tiguan" nosaukums tapis, apvienojot tīģera un iguānas vārdus, tā kā šis automobilis jau saknē ir draudzīgs dzīvniekiem. "VW Tiguan" var paslavēt līdzīgi "Nissan Juke" – tas ir kompakts gabarītos, bet ar samērā plašu salonu. Aizmugurējo sēdekļu atzveltnes nolokāmas, veidojot līdzenu grīdu, tādējādi šajā apvidniekā var pārvadāt arī lielos suņus. Šim automobilim var pasūtināt arī norobežojošo sietu.

BMW X3

Foto: Publicitātes foto

"BMW X3" būs piemērots švītīgiem suņu saimniekiem. Šajā auto būs pieejamas "ekstras" arī jūsu sunim – apsildāmi aizmugurējie sēdekļi, panorāmas stikla jumts un atsevišķi aizmugurē regulējama klimata kontroles sistēma.

Bagāžas nodalījums būs piemērots maza un vidēja izmēra suņiem. Ar "BMW X3" arī ziemā varēs pārliecinoši nokļūt praktiski jebkurā vietā, pateicoties "xDrive" pilnpiedziņas sistēmai.

Volvo V60

Foto: Publicitātes foto

Ja drošība ir galvenais nosacījums, tad "Volvo V60" būs pareizā izvēle. Tam ir ne tikai gana plašs bagāžas nodalījums, bet arī bagātīgas salona funkcionalitātes iespējas, tostarp atsevišķa klimata kontrole interjera aizmugurējai daļai. "Volvo" piedāvā arī speciālas drošības siksnas suņu pārvadāšanai, kā arī sietu starp bagāžnieku un pasažieru kabīni.

Kia Soul

Foto: Publicitātes foto

Šis stilīgais pilsētas auto ir samērā bagātīgi aprīkojams – tam pieejams ne tikai milzīgs panorāmas stikla jumts, bet arī aizmugurējo sēdekļu apsilde. Tā kantainā forma nodrošina gana daudz telpas salonā. Tā kā šis auto būs piemērots arī gana lielu suņu pārvadāšanai, kā arī piekļuve salonam ir viegla.

Honda Odyssey

Foto: Publicitātes foto

ASV tirgū pieejamais "Honda Odyssey" ir īsts suņu draugs. Tam ir ne tikai plašs salons, bet pat iebūvēts putekļu sūcējs, kas pēc uzreiz brauciena ļaus atbrīvot salonu no suņa spalvām. Tāpat šim vienapjoma automobilim ir vēdlodziņi aizmugurē, kas neļaus sunim pārkarst salonā pat tad, kad netiek izmantots gaisa kondicionētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!