Foto: Publicitātes foto

Trīs riteņu asu "Mercedes-Benz G63 AMG 6x6" Vācijā maksās no 451 010 eiro (ieskaitot PVN), paziņojis autoražotājs. Gadā "Mercedes-Benz" plāno izgatavot līdz 30 tamlīdzīgu sešriteņu G-klases apvidus automobiļu, kuru var iegādāties jebkurš interesents.

"Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6" kopgarums ir 5,9 metri, klīrenss – 46 centimetri; bet pašmasa – 3,9 tonnas. Sešu riteņu apvidus automobilis izgatavots kā pikaps ar dubulto kabīni – tamlīdzīgu modifikāciju jau izmanto, piemēram, Austrijas armija. Tomēr salīdzinājumā ar militāro versiju šī civilā versija ir ievērojami modernizēta.

Ja armijas vajadzībām šīs trīs riteņu asu G-klases apvidus automobilis izmanto 185 zirgspēku jaudīgu dīzeļdzinēju, tad "civilajām" vajadzībām "Mercedes-Benz" piedāvās 5,5-litru V8 biturbo benzīna dzinēju ar 544 ZS jaudu un 760 Nm griezes momentu, kas pieejams "G 63 AMG" versijā. Motors sajūgts ar septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "AMG Speedshift Plus 7G-Tronic".

Automobilis līdz 100 km/h paātrinās aptuveni astoņās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 160 km/h atzīmes. Vidējais degvielas patēriņš – aptuveni 22 litri uz 100 km. Prototipam ir divas degvielas tvertnes ar kopējo tilpumu 160 l.

Standartā "Mercedes-Benz" G-klase tiek komplektēta ar trim pašbloķējamiem diferenciāļiem, bet šim prototipam trīs riteņu asu dēļ klāt nākuši vēl divi diferenciāļi – starp otro un trešo riteņu asi, kā arī starp riteņiem trešajā asī. Dzinēja vilkme tie sadalīta proporcijā 30:40:30. Visi diferenciāļi ir sabloķējami pat braukšanas laikā, neatkarīgi no izvēlētā pārnesuma transmisijā.

"Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6" spējīgs braukt ūdenī līdz viena metra dziļumam. Tāpat automobilim ir automātiskā riepu gaisa spiediena regulācijas sistēma.

Turklāt šim unikālajam modelim tūninga kompānija "Brabus" jau izgatavojusi savu versiju ar 700 ZS.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!