Foto: Shutterstock
Sestdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 103 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Kā portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi", uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Bauskas, Kuldīgas, Liepājas un Saldus apkārtni.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Tallinas šosejas (A1) visa maršruta garumā, Vidzemes šosejas (A2) visā maršruta garumā, Valmieras šosejas (A3) visā posmā; Rīgas apvedceļa (Salaspils-Babīte) (A5) visa maršruta garumā, Daugavpils šosejas (A6) visa maršruta garumā, Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai un Jelgavas šosejas (A8) no Rīgas līdz Meitenei, Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Blīdenei.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Tukumam un no Usmas līdz Ventspilij, autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12) visā posmā, autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) visa maršruta garumā, Daugavpils apvedceļa (A14) visa maršruta garumā, Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā un valsts reģionālā autoceļa Tīnūži–Koknese (P80) visa maršruta garumā.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 43 grants ceļu posmos.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!