Foto: Publicitātes foto
Bijušais "SAAB" markas īpašnieks, Holandes sportisko automobiļu ražotājs "Spyker" šodien paziņojis, ka parakstījis vienošanos par sadarbību ar Ķīnas autoražotāju "Zhejiang Youngman Passenger Car Group Co".

Noslēgtā vienošanās paredz, ka ķīnieši investēs "Spyker" kompānijā 10 miljonus eiro, kā rezultātā "Youngman" iegūs 29,9 procentus holandiešu autoražotāja akciju, par kurām tiks samaksāti 6,7 miljoni eiro. Savukārt atlikušie 3,3 miljoni eiro "Spyker" kompānijai tiks piešķirts kā aizdevums.

Vēl ķīnieši plāno ar holandiešiem izveidot divus kopuzņēmumus. Viens no tiem būs "Spyker P2P B.V.", kas nodarbosies ar "Spyker D8 Peking-to-Paris" apvidus automobiļu izgatavošanu. Šajā kopuzņēmumā "Youngman" investēs 25 miljonus eiro un iegūs 75% akciju, kamēr "Spyker" nodrošinās to ar savām tehnoloģijām un iegūs 25% akciju.

Otrs kopuzņēmums būs "Spyker Phoenix B.V.", kurā ķīnieši un holandieši kopīgi ražos luksusa klases automobiļus uz "SAAB" inženieru radītās "Phoenix" platformas. Tiesības uz šo šasiju pieder ķīniešu "Youngman", kas šajā kopuzņēmumā iegūs 80% akciju, kamēr "Spyker" tikai 20%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!