Foto: DELFI

Sestdien pl.10:30 Upesciemā, Garkalnes autotrasē startēs LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņa. Sacīkstei pieteikušies 32 dalībnieki, to vidū NEZ kroskartu 2011. gada čempions Dāvis Tobiass. Cīņā dosies arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa dalībnieki, informē LAF.

Pēc vairākkārtējas pirmā posma atcelšanas laika apstākļu dēļ sestdien folkreisa dalībnieki tiksies savā pirmajā cīņā Upesciemā. Jaunā sezona pulcēs atzīstamu dalībnieku skaitu - pieteikušies 32 sportisti, turklāt iespējami papildinājumi. No pieteiktajiem sportistiem pieci aizvadīs pirmo vai otro folkreisa cīņu, turklāt vairāki debitanti plāno sākt autosporta gaitas nākamajos posmos.

Pēdējās pieteikumu pieņemšanas stundās pārsteigumu sarūpēja 2011. gada NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempions Dāvis Tobiass. 19 gadus vecais Latvijas autosporta talants plāno atgriezies folkreisā pēc trīs gadu pārtraukuma. Dāvis jau 2011. gadā aizvadīja Folkreisa Ziemas kausa sezonu, kopvērtējumā sasniedzot ceturto vietu un uzvaru tā gada Junioru kausā. Pamatā Tobiasa karjeru pēc cīņām kartingā un folkreisā veido starti Baltijas un Ziemeļeiropas kroskartu seriālos, taču tuvākajā nākotnē iespējama pārsēšanās rallijkrosa automašīnā.

Pirms pirmā posma sarežģīti prognozēt potenciālos favorītus. Folkreisā notiek līderu grupas pārbīdes. Vairāki līdzšinējie favorīti sāk darbu pie starta autokrosā, tajā skaitā arī 2012. un 2013. gada LAF Folkreisa Ziemas kausa ieguvējs Mārtiņš Starks, kurš sestdien startēs autokrosa klasē. Arī regulārais  TOP 5 braucējs Sandis Džeriņš kopš sestdienas no folkreisa dalībnieka kļūs par autokrosa braucēju.

Visas kārtis būs minēto līderu galveno konkurentu rokās - labas izredzes cīņā par uzvaru ir Rihardam Dainim, Ivo Gabrānam, Ermīnam Vācietim un Renāram Ēķim, taču jaunā sezona var nest arī jaunus favorītus. Noteikti par uzvaru vēlas cīnīties arī minētais Tobiass.

Upesciemā uz starta pirmo reizi folkreisā plāno stāties Andris Krivenkovs, Jānis Āboliņš, Dainis Šulcs un Jānis Kūla. Savukārt sezona Junioru kausā (braucēji vecumā līdz 21 gadam) sāksies sešiem pilotiem - pieredzējušajiem Ēķim, Gabrānam, Tobiasam, kā arī Robertam Pelēnim, Dāvim Emīlam Ūdrim un Edijam Augulim.

Pieteiktas četras komandas: "Štīm Rally Team" (Tobiass, Vācietis, Agris Bahmanis), "Kavita V" (Ivo Gabrāns, Guntars Gabrāns, Jānis Kļava), "Autocross.lv Folkreisa komanda" (Renārs Ēķis, Kristaps Lapsa, Viesturs Saukāns) un "Autocross.lv Juniors" (Augulis, Ūdris, Pelēnis).

Autokrosa klase šoziem sarūpējusi nepatīkamu pārsteigumu, LAF Krosa komisijas kausam sarūpējot tikai četrus pieteikumus. Trīs - folkreisa audzēkņi: Starks, Džeriņš, Vasaras kausa pēdējā posma uzvarētājs Edijs Ošs, kā arī šā brīža viens no spēcīgākajiem krosa braucējiem, atraktīvais Juris Spīķis. Tā kā trasē ir pavisam maz sniega, autokross šoreiz bez radžu riepām, kas cīņu padara visai neprognozējamu. Iespējams, sportistu rindas tomēr papildinās pēdējā brīdī pieteikti dalībnieki.

Trase atrodas Garkalnes novada Upesciema teritorijā, turklāt skatītājiem ieeja par ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!