Foto: Publicitātes foto

Svētdien, no pulksten 6 līdz 17 reģistrēti 40 ceļu satiksmes negadījumi, kas notikuši, galvenokārt, apledojušu ceļu dēļ, pastāstīja Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica.

No tiem 36 bijuši bez cietušajiem, bet četros bija cietušie.

Jurēvica teica, ka kopš pulksten 15, kad sākās sasalstošais lietus, negadījumu skaits sācis strauji pieaugt, un reizi katrās divās līdz desmit minūtēs policijā tiek reģistrēts kāds ceļu satiksmes negadījums.

Lielākais negadījumu skaits reģistrēts Rīgas reģionā un Zemgalē, kur katrā notikušas jau vairāk nekā desmit avāriju.

VSIA "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapā pieejamā karte liecina, ka visā valsts centrālajā daļā un Zemgalē, kā arī teju visā Latgalē un daļā Vidzemes uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti braukšanas apstākļi.

Daudzviet uz autoceļiem izveidojies apledojums vai sniega kārta.

Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka svētdienas vakarā daudzviet valsts rietumos ir izveidojusies migla ar redzamību 100 līdz 500 metri.

Bet naktī uz pirmdienu arī centrālajā daļā gaidāma migla ar redzamību zem 500 metriem. Tā saglabāsies līdz otrdienai.

Pašlaik uz valsts autoceļiem strādā 83 "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas tehnikas vienības. "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus plānot papildu laiku ceļā, kā arī būt īpaši piesardzīgiem pie stūres – izvēlēties drošu braukšanas ātrumu un distanci.

Tāpat LVC atgādina, ka apledojums var veidoties atkārtoti arī pēc tam, kad ceļi ir apstrādāti ar reaģentiem. To veicina mainīgie laika apstākļi, sniegs un arī sasalstošais ledus.

Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi patlaban var būt uz grants autoceļiem, kuri ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!